Print this page
Monday, 07 December 2020 13:44

Λίμνη Πλαστήρα, 2020 με τα μάτια του Tavropos Activities Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Το  2020 ήταν μια χρόνια με πολλές δυσκολίες και ανατροπές για τον Tavropo, όπως για τον περισσότερο κόσμο.

Ξεκίνησε πολύ άσχημα, λόγω ενός γραφειοκρατικού κολλήματος. Για να καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε και να μπορέσουμε να δουλέψουμε και πάλι, περάσαμε από πολλές και ψυχοφθόρες διαδικασίες. Όταν επιτέλους τα καταφέραμε, έγινε το πρώτο lockdown στη χώρα, με αποτέλεσμα να είμαστε το πρώτο πεντάμηνο του 2020 κλειστοί!!

 

Η καραντίνα, που κατέστρεψε οικονομικά πολύ κόσμο και τα σύνορα που ήταν κλειστά, είχαν σαν επακόλουθο  την ελάχιστη προσέλευση επισκεπτών στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα. Το μοναδικό μας όπλο ενάντια σε όλα αυτά ήταν η αισιοδοξία μας, που μας κράτησε δυνατούς και μας απότρεψε από το να εγκαταλείψουμε κάτι που αγαπάμε πάρα πολύ: την ενασχόληση μας με τις εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση!!! 

Ο Αύγουστος ήρθε να μας εκπλήξει  θετικά! Το σκηνικό όλο άλλαξε! Γιορτάσαμε τα 25α γενέθλια μας με βραδινές βόλτες στη λίμνη Πλαστήρα με υδροποδήλατα και μουσική, υπό το φως της πανσελήνου και  με ένα διαγωνισμό για ένα ζευγάρι με όλα τα έξοδα πληρωμένα για ένα διήμερο στη  περιοχή, ξαναείδαμε τα χαμόγελα στα χείλη του κόσμου και καταφέραμε να αφήσουμε πίσω μας τις δυσκολίες που περάσαμε και να μας εφοδιάσει με δύναμη για αυτές που ήταν να έρθουν, οι οποίες φυσικά ήταν πιστές στο ραντεβού τους.

Στις 18 Σεπτέμβριου άνοιξαν οι ουρανοί και ποτάμια νερού έπεσαν στη διψασμένη γη!  Η καταστροφή αυτή ήταν πρωτόγνωρη για την περιοχή και φυσικά δεν περιμέναμε ότι θα έριχνε νερό τριών μηνών και η στάθμη της λίμνης θα ανέβει σε ύψος 3 μέτρα σε μία μόνο μέρα!!! Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε ένα μέρος του εξοπλισμού μας, ευτυχώς μικρό. Μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της περιοχής της λίμνης Πλαστήρα καταστράφηκε, αλλά η πρόσβαση ήταν εφικτή. Βέβαια η παραπληροφόρηση έβαλε το χέρι της και τρομοκράτησε τους επισκέπτες, παρουσιάζοντας ολόκληρη την περιοχή αποκλεισμένη.  Για μια ακόμη φορά το 2020 μας έδειχνε το άσχημο πρόσωπο του, αλλά δεν πτοηθήκαμε. Κάναμε τις απαραίτητες επισκευές ,  αντικαταστήσαμε τον χαμένο εξοπλισμό και με συνεχής ανακοινώσεις, ενημερώναμε τον κόσμο για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Το πενθήμερο τις 28ης Οκτώβριου μας βρήκε έτοιμους, αλλά και αγχωμένους λόγω της  απειλής της επερχόμενης καραντίνας, η όποια και φυσικά ήρθε στις 7 Νοέμβριου , με το καθολικό lockdown της χώρας.

Αυτή τη στιγμή ελπίζουμε ότι τα Χριστούγεννα τουλάχιστον, θα επιτραπεί η μετακίνηση και ότι θα καταφέρουμε να δώσουμε στους επισκέπτες μας χαρά, ευχάριστες εμπειρίες και δύναμη να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με τη σειρά τους τις δικές τους δυσκολίες, που ευχόμαστε να μην είναι κι άλλες! 

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά, με πολλές ανατροπές  για όλους μας, αλλά μέσα από αυτήν βγήκαμε πιο δυνατοί, πιο έμπειροι και ενισχύθηκε το πείσμα μας να κάνουμε αυτό που αγαπάμε!!!

 

Read 625 times Last modified on Tuesday, 08 December 2020 13:05
Super User

Latest from Super User